Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Waterontharder merken

Wil je zeker zijn van een betrouwbare waterverzachter die de kalk doeltreffend uit je leidingwater haalt? Dan is een waterontharder met zout nog altijd de beste oplossing. Maar welke fabrikanten produceren dit type toestel? In dit artikel vind je een helder overzicht van enkele populaire en kwalitatieve waterontharder merken. Je leest meer over hun eigenschappen, voordelen, gemiddelde prijs, …

Ga snel naar:
Overzicht waterontharder merken
Gemiddelde prijs waterontharder
Welk waterontharder merk kiezen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Hoe kies ik de beste waterontharder?

Er zijn tal van merken van waterontharders. Om tussen de bomen het bos te blijven zien, vergelijk je dus best meerdere van die fabrikanten. Maar het waterontharder merk is lang niet de enige factor om in je achterhoofd te houden. Wil je zeker zijn van een hoogwaardig toestel op maat van jouw situatie en budget? Hou dan zeker ook rekening met de volgende elementen:

  • Capaciteit van de waterontharder: de capaciteit van je toestel moet goed afgestemd zijn op je waterverbruik en de waterhardheid in je regio. Bij een te lage capaciteit moet je de harscilinder namelijk vaker spoelen met zout water, met een groter zout- en waterverbruik tot gevolg. Is de capaciteit van je toestel te groot? Dan betaal je dan weer een onnodig hoge aankoopprijs.
  • Type waterontharder met zout: je kan kiezen voor een mechanisch toestel dat werkt op waterdruk. Ideaal als je waterverbruik stabiel is, want het spoelen met zout water gebeurt tijdsgestuurd. Is je verbruik eerder variabel? Dan ga je beter voor een volumegestuurde elektronische waterontharder. Die spoelt enkel als de ionenwisselaar verzadigd is met kalk. Zo spaar je ook zout en water uit.
  • Locatie van de waterontharder: een waterverzachter plaats je idealiter waar het leidingwater je woning binnenkomt (bv. kelder, berging, …) en in de buurt van een afvoer. Lukt dat niet? Dan zijn er zeker oplossingen om het zoute spoelwater op te pompen naar een locatie waar er wel een afvoer naar de riolering is.
  • Formaat van de waterontharder: heb je weinig plaats voor zo’n toestel en ligt je waterverbruik niet te hoog? Dan kan je kiezen voor een compacte waterontharder. Een installateur kan die plaatsen onder de gootsteen, in een keuken- of gangkast, … Is er wel voldoende plaats om je ontharder te bereiken in je kelder of garage? Dan ga je beter voor een toestel met een standaard formaat.

Hoe ben ik zeker van de beste waterontharder voor mijn situatie? Eenvoudig, je vraagt gewoon vrijblijvend offertes aan bij meerdere waterontharder installateurs. Zo vergelijk je gericht de merken waarmee ze werken, maar ook hun adviezen, prijzen, uitvoertermijnen, … Dat is de beste garantie op een doordachte keuze. Vergelijk vrijblijvend voorstellen van installateurs actief in je buurt!

waterontharder merken

 

Overzicht waterontharder merken

Verschillende fabrikanten in België en Nederland produceren hoogwaardige waterontharders, elk met hun eigen kenmerken, prijs, … Uit welke waterontharder merken kan je allemaal kiezen? We zetten kort 6 veel verkochte merken op een rij:

 

1. Aquacell waterontharder

In 1993 startten Gerrit Dijkstra en zijn vrouw Kitty een waterontharder-bedrijf op in Friesland. Zo’n 30 jaar later zijn de waterontharders van Aquacell de meest verkochte van Nederland. Veel heeft te maken met de werking van deze stroomloze ontharders op waterdruk. De Aquacell werkt met 2 cellen. Wordt de harscilinder in 1 cel gespoeld? Dan gaat de 2e cel gewoon door met het ontharden van het leidingwater.

Aquacell prijs: 2.000 à 2.200 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Minimax waterontharder

Minimax is een Belgisch bedrijf, opgericht door Luc Chantraine. Na de fusie met een Britse producent vindt de productie van de Minimax waterontharder plaats in een grote fabriek in Engeland. Deze waterontharder van Minimax werkt op waterdruk en heeft dus geen elektriciteit nodig om je leidingwater te ontharden. Bovendien blinkt dit toestel uit door zijn compacte formaat en kan je rekenen op 10 jaar garantie.

Minimax waterontharder prijs: 1.500 à 2.500 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

3. Boshuis waterontharder

Boshuis startte in 2003 met de verkoop van waterontharders voor particulieren. Ondertussen biedt dit Nederlandse bedrijf tal van hoogwaardige waterontharders aan. Zo zijn er waterontharders van Boshuis met 1 of 2 ionenwisselaars, toestellen met een ingebouwd of een apart zoutvat, … De iQualQ-waterontharders van Boshuis zijn erg bekend, maar deze fabrikant heeft intussen ook al nieuwere modellen gelanceerd.

Boshuis waterontharder prijs: 1.500 à 2.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

4. Delta waterontharder

Het Belgische bedrijf Delta bracht in 2004 zijn 1e waterontharder op de markt. Ondertussen produceert deze fabrikant nog altijd compacte en zuinige toestellen zonder elektriciteit. Alle onderdelen zijn trouwens van Belgische makelij. De waterontharders van Delta zijn mechanisch in plaats van elektronisch, maar tegelijk spoelen ze de harscilinder(s) op basis van het afgenomen watervolume. Zo spaar je water en zout uit.

Delta waterontharder prijs: 1.000 à 1.600 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

5. Lubron waterontharder

Na meer dan 40 jaar heeft Lubron zich ontwikkeld tot een echte expert op vlak van waterbehandeling. Het bedrijf beschikt ondertussen over vestigingen in België, Nederland, Engeland en Duitsland. Lubron biedt oplossingen voor bedrijven, horeca, agro-industrie, … Specifiek voor particulieren heeft dit bedrijf een breed assortiment aan compacte waterontharders ontwikkeld. Waterontharders van Lubron zijn verkrijgbaar in 1 behuizing, maar de harstank en en het zoutvat apart is ook een optie.

Lubron waterontharder prijs: 1.500 à 2.600 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

6. Bayard waterontharder

Het Belgische bedrijf Bayard bestaat al meer dan 50 jaar. Dit merk staat garant voor mechanische toestellen met een lage ecologische voetafdruk. Van de Lucida tot de Minima: er bestaat een brede waaier aan waterontharders van Bayard. De rode draad is het lage zout- en waterverbruik en het compacte formaat van de toestellen. Een Bayard-expert begeleidt je van de wateranalyse tot en met het onderhoud van je toestel.

Bayard waterontharder prijs: 1.500 à 2.500 euro (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Vergelijken loont: vraag offertes aan bij meerdere installateurs!

Welk type toestel en welk waterontharder merk is nu het meest geschikt voor jouw situatie? Voor een goed beeld van de mogelijkheden vraag je best vrijblijvend voorstellen aan bij meerdere installateurs. Zo kan je niet alleen merken van waterontharders, maar ook prijzen, adviezen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken.

Vrijblijvend offertes ontvangen? We brengen je gratis en snel in contact met meerdere experts in je buurt via onze offerteservice.

 

Gemiddelde prijs waterontharder

Voor een waterontharder met zout mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 1.000 à 2.500 euro (excl. btw en incl. plaatsing). De exacte prijs hangt vooral af van het type toestel, de aangewezen capaciteit, … De richtprijzen per type toestel op een rij:

Type waterontharderGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Mechanische waterontharder€ 1.000 à 1.500
Elektronische waterontharder€ 1. 600 à 2.500

Een precieze prijs voor jouw waterontharder? Geen probleem, vraag gewoon vrijblijvend meerdere prijsvoorstellen aan bij installateurs in je buurt. Zo kan je die totaalprijzen naast elkaar leggen, waterontharder merken vergelijken, … Start je aanvraag hier!

 

waterontharders merken

 

Welk waterontharder merk kiezen?

Wat voor jou nu het beste waterontharder merk is? Dat ‘beste merk’ bestaat eigenlijk niet. De bovenstaande merken van waterontharders zijn allemaal van goede kwaliteit en staan garant voor een optimale ontharding van je leidingwater. Het komt er vooral op aan om meerdere voorstellen van waterontharder installateurs aan te vragen en verschillende merken te vergelijken. Maar hou ook zeker rekening met andere factoren als je een waterontharder wil kopen. Kijk bijvoorbeeld naar de capaciteit van het toestel, het verbruik, het nodige onderhoud… Zo heb je de beste garantie op een doordachte keuze tegen een goede prijs.

Gratis en vrijblijvend waterontharder offertes vergelijken? Heel eenvoudig, je contacteert gewoon meerdere installateurs actief in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een waterontharder ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen