Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Aquacell waterontharder

‘De kracht van zacht’, zo luidt de slogan van Aquacell. Op 30 jaar tijd is deze fabrikant uitgegroeid tot de marktleider voor waterontharders in Nederland. Kortom, wil je profiteren van alle voordelen van zacht water? Dan is een Aquacell waterontharder zeker het overwegen waard. In dit artikel zoomen we dieper in op de voor- en nadelen, de belangrijkste eigenschappen, de prijs, … van een waterontharder van Aquacell!

Ga snel naar:
Voor- en nadelen van een Aquacell
Eigenschappen Aquacell waterontharder
Aquacell waterontharder: prijs
Waarom installateur inschakelen?
Alternatieven voor een Aquacell
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Wat is Aquacell?

Aquacell startte in 1993 als een Fries familiebedrijfje, maar is intussen uitgegroeid tot de Nederlandse marktleider voor waterontharders.

Wat maakt een Aquacell waterontharder zo uniek en doeltreffend? Het toestel bestaat uit 2 cellen die de kalk uit je leidingwater filteren. Is 1 cel verzadigd met kalk? Dan wordt die schoongespoeld met zout water, terwijl de andere cel verder gaat met ontharden. Zo profiteer je altijd van 100% kalkvrij water, zonder ook maar enige onderbreking.

Een Aquacell kopen? Via onze offerteservice kom je gratis in contact met gecertificeerde installateurs voor advies en prijzen op maat. Start je aanvraag hier!

aquacell waterontharder

 

Voor- en nadelen van een Aquacell waterontharder

De waterontharder van Aquacell is een mechanisch toestel dat volledig op waterdruk werkt. Maar hoe onderscheidt zo’n Aquacell zich van andere mechanische waterontharders? En zijn er ook nadelen verbonden aan een toestel van dit merk? Een kort overzicht:

 

Voordelen Aquacell

 • Unieke werking: de Aquacell valt op door zijn dubbele werking met 2 cellen. Is een spoeling van de kunsthars nodig in 1 cel omdat die verzadigd is met kalk? Dan blijft de andere verder je water ontharden. Zo geniet je 24/7 en zonder onderbrekingen van zacht water in je woning.
 • Slimme doorstroom: het water in een Aquacell stroomt in 2 richtingen. De ene richting zorgt voor het ontharden en de andere voor het schoonspoelen van de cellen met kunsthars.
 • Zuinig zout- en waterverbruik: bij een Aquacell gebeurt het spoelen van een cel pas als het ook echt nodig is. Bovendien vindt dat regenereren enkel plaats in die ene cel en niet in de andere dankzij een slim meetsysteem. Zo verspil je niet onnodig water en zout en blijft het verbruik beperkt.
 • Goed voor het milieu: door dat zuinige water- en zoutverbruik is een Aquacell ook zacht voor het milieu. Daarbovenop is dit toestel volledig stroomloos en komt bij de productie 38% minder plastic kijken. En dan hebben we het nog niet gehad over de ecologische voordelen van zacht water: efficiënter je woning verwarmen, minder schoonmaakproducten, …
 • Optimale garantieregeling: bij een Aquacell is 5 jaar volledige garantie inbegrepen zonder een onderhoudscontract (incl. onderdelen, gewerkte uren, verplaatsingskosten, …). Daarnaast krijg je ook nog eens 15 jaar garantie op de onderdelen en 30 jaar garantie op de hars.
 • ‘Mijn Aquacell’-app: je kan de prestaties van je waterontharder ook volgen waar en wanneer je wil via de ‘Mijn Aquacell’-app. En is het tijd om het zout bij te vullen? Dan krijg je dankzij de slimme zoutsensor een automatische melding op je smartphone of tablet.

 

Nadelen Aquacell

 • Duurder dan andere mechanische ontharders: een mechanisch toestel op waterdruk is doorgaans goedkoper dan een elektronische waterontharder. Dat is bij een Aquacell niet het geval. Aan alle voordelen van dit geavanceerde toestel hangt ook een iets hoger prijskaartje.
 • Minder functionaliteiten dan een elektronisch toestel: bij een elektronische waterontharder kan je onder meer de gewenste waterhardheid, de regeneratietijd, … instellen. Die extra functionaliteiten heb je niet met een mechanisch, stroomloos toestel als de Aquacell.

 

Eigenschappen Aquacell waterontharder

Wil je zeker zijn van een efficiënte, zuinige en gebruiksvriendelijke waterontharder die ook snel te plaatsen is? Dan is een waterontharder van Aquacell zeker een goede keuze. Zo’n toestel heeft zijn populariteit onder meer te danken aan deze specifieke kenmerken:

 • Aquacell afmetingen: door zijn compacte formaat kan je een Aquacell bijna overal plaatsen. In de kelder of in de meterkast, maar bv. ook in een keukenkast. Het toestel is namelijk slechts 49 cm hoog, 20,5 cm breed en 44 cm diep.
 • Aquacell zout: bij een Aquacell moet je niet sleuren met zware zakken zout. Het toestel werkt met speciale, op maat gemaakte minizoutblokken van een dikke 2 kg per blok. Ze passen ook perfect in het zoutkabinet. Zo vul je de Aquacell snel en makkelijk bij met zout als het nodig is.
 • Aquacell geluidsniveau: deze waterontharder zal allesbehalve voor geluidsoverlast in je woning zorgen. Het geluid blijft beperkt tot 41 dB. Dat kan je vergelijken met de gemiddelde koelkast.
 • Aquacell regeneratietijd: hoelang duurt een spoeling met zout water nu bij een waterontharder van Aquacell? Dat hangt vooral af van de druk in je waterleidingen. Gemiddeld mag je rekenen op 15 minuten, maar ook 10 minuten of 20 minuten is mogelijk.

 

Aquacell waterontharder: prijs

Op de website van Aquacell kan je een prijsberekening maken op basis van het aantal personen in je huishouden, de plaats van je watermeter, … Gemiddeld mag je uitgaan van een richtprijs van 2.000 à 2.200 euro (excl. btw, incl. plaatsing).

BELANGRIJK: de kosten kunnen ook verschillen per installateur. Vergelijk je graag meerdere prijsvoorstellen om zo het meest interessante aanbod te kunnen kiezen? Dan kan je vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere installateurs via onze offertepagina. Start je aanvraag hier!

 

waterontharder aquacell

 

Waarom professionele installateur inschakelen?

Ben je een ervaren klusser? Dan kan je ook de Aquacell waterontharder direct laten leveren en zelf installeren. Zo spaar je de arbeidskosten van een professional uit. Het is zelfs mogelijk om eventueel hulp vanop afstand in te roepen van een Aquacell-monteur. Wil je echter 100% zeker zijn van een vakkundige plaatsing zonder problemen achteraf? Dan schakel je beter een gecertificeerde installateur in. Zo kan je steevast rekenen op…

 • Advies op maat: waar plaats je jouw Aquacell waterontharder het best? Is het mogelijk om het zoute spoelwater op te pompen naar een andere locatie waar er een afvoer is? Kan je een drukverhoger combineren met een Aquacell? Een erkende installateur geeft je graag gericht advies op maat.
 • Correcte en snelle plaatsing: ga je zelf aan de slag? Dan ben je al gauw even bezig, afhankelijk van je ervaring. Terwijl een installateur jouw Aquacell in een handomdraai plaatst op de meest aangewezen locatie in je woning. Bovendien ben je ook zeker van een optimale montage op basis van het aansluitschema. Zo geniet je al na een paar uur van 100% kalkvrij water.
 • Ervaring met Aquacell waterontharders: een gecertificeerde installateur kent dit merk en volgt alle ontwikkelingen (bv. de ‘Mijn Aquacell’-app) op de voet. Dankzij die expertise zorgt hij voor een plaatsing volgens de regels van de kunst en krijg je ook een helder antwoord op al je vragen.
 • Goede service-na-verkoop: bij Aquacell krijg je een volledige garantie gedurende 5 jaar. Is er binnen die termijn een probleem met je toestel? Dan komt een monteur dat voor je oplossen zonder extra kosten. Je kan die garantie na 5 jaar ook verlengen, maar dat is geen verplichting.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw op alle arbeids- en materiaalkosten. Zo komt de installatie van je Aquacell nog goedkoper uit.

 

Mogelijke alternatieven voor een Aquacell

Je bent uiteraard niet verplicht om te kiezen voor een waterontharder van Aquacell. Er zijn nog andere fabrikanten die toestellen met zout op de markt brengen en er bestaan zelfs ontharders die geen gebruik maken van onthardingszout. Een kort overzicht van deze alternatieven:

 

1. Andere waterontharders met zout

Aquacell is de marktleider in Nederland, maar ook andere merken brengen kwalitatieve waterontharders met zout op de markt. Denk maar aan Minimax, Boshuis, Delta, Bayard en Lubron. Ook met deze fabrikanten ben je zeker van een hoogwaardig toestel dat je harde leidingwater probleemloos omzet in zacht water.

 

2. Waterontharders zonder zout

Er bestaat ook een breed scala aan waterontharders zonder zout of een afvoer. De meest bekende variant is ongetwijfeld de waterontharder magneet die je gewoon rond je leiding plaatst. Maar daarnaast zijn er ook nog ontharders met een zinken anode, met een CO2-injectie, met polyfosfaten, … De installatie van zulke apparaten gaat sneller, maar de werking is minder doeltreffend dan bij toestellen met zout.

 

Welke waterontharder kies ik het best?

Een waterontharder magneet kost minder dan een waterontharder met zout, maar zo’n systeem haalt de kalk niet uit je water. De werking is logischerwijs ook minder doeltreffend. Kortom, wil je zeker zijn van 100% zacht water? Dan is een toestel met zout duidelijk de beste keuze. Een Aquacell waterontharder is zeker een goede optie, maar ook andere merken als Bayard, Minimax, … maken kwalitatieve toestellen.

Graag meerdere waterontharders vergelijken? Geen probleem, je moet dan enkel offertes aanvragen bij verschillende installateurs actief in je buurt. Dat kan volledig vrijblijvend, eenvoudig en snel via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een waterontharder ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen