Waterontharder-expert.be Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Voordelen van een waterontharder

Als je in een gebied woont met hard water, weet je vast wel wat de nadelen zijn: regelmatig je koffieapparaat moeten ontkalken, die eeuwige strijd tegen kalkaanslag in de badkamer en ook meer stookkosten omdat het verwarmingssysteem minder effectief werkt. Een waterontharder is dan de perfecte oplossing! Hier overlopen we de voordelen van dit apparaat.

 

1) Minder stookkosten

Het hoge gehalte aan kalk in het leidingwater slaat in de loop der jaren ook neer in de leidingen van het verwarmingssysteem van je woning. De boel slibt steeds meer dicht, waardoor er naar verhouding minder warm water in het systeem zit. Minder warm water betekent ook minder warmteafgifte. Het rendement van je verwarmingssysteem wordt steeds lager. In een periode van 5 à 10 jaar kan de effectiviteit van de warmtespreiding zelfs met zo’n 20 % verminderen. Met een waterontharder voorkom je dat probleem en heb je dus minder stookkosten.

 

2) Minder verbruik van detergenten en zeep

Met de aanschaf van een waterontharder bespaar je al gauw zo’n € 30,- per jaar op zeep en zeepproducten. Zeep, waspoeder en glansmiddelen werken veel beter in zacht water. Dankzij de waterontharder kan je het verbruik met zo’n 25% tot 30% verlagen.

 

3) Langere levensduur apparaten en textiel

Huishoudelijke apparaten waar water in gebruikt/verwerkt wordt, hebben altijd te lijden onder hard water. De kalkaanslag kan weliswaar verwijderd worden door te spoelen met azijn, maar ook daardoor slijt het apparaat eerder. Met het gebruik van een waterontharder gaat er dus voortaan zacht water in deze huishoudtoestellen. De levensduur daarvan wordt daarmee al snel met zo’n 30% verlengd! Hetzelfde geldt ook voor kleding en textiel, want ook daar gaat op den duur kalkaanslag in zitten, waardoor de kleuren vervagen en het kledingstuk eerder slijt.

 

4) Beter voor het milieu

Kocht je voorheen altijd flessenwater? Met een waterontharder hoeft dat niet meer. De hiervoor genoemde punten zijn uiteindelijk allemaal financiële voordelen. Maar een waterontharder scheelt je ook een hoop werk; geen tegels meer schrobben en apparaten ontkalken. Daarbij komt dat dit alles veel beter is voor het milieu. Denk je maar eens in; je vermindert het verbruik van detergenten, apparaten en eventueel flessen en verlaagt je energieverbruik door minder te stoken. Dit resulteert in minder vervuiling van het grondwater, een minder grote afvalberg en minder CO2-uitstoot!

Wil je een waterontharder laten installeren? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes op maat aan.

 

waterontharders voordelen

 

Heeft een waterontharder ook nadelen?

Om weloverwogen te kunnen beslissen of je wel of geen waterontharder gaat aanschaffen, moet je weten wat de voordelen zijn, maar natuurlijk ook de nadelen afwegen:

  • Vaak worden de investeringskosten uiteraard als een nadeel gezien. Maar als je dan bedenkt dat je er op veel fronten mee kan besparen, kan je ook snel uitrekenen dat je die investering in een paar jaar terugverdient.
  • Een ander nadeel is dat je bij sommige waterontharders regelmatig regeneratiezout moet bijvullen. Dat is best een gesjouw want dat zit meestal in grote zakken van 10 tot 25 kilogram.

 

Conclusie

Als je het volledige plaatje bekijkt, dan wegen de voordelen van waterontharders echt wel op tegen de nadelen. Je zal met een waterverzachter namelijk minder stookkosten hebben, wat natuurlijk ook goed is voor het milieu. Huishoudapparaten en kledingstukken zullen bovendien ook langer meegaan en je hebt minder zeep nodig. Na een tijd kan je de investering in een waterverzachter dus zeker terugverdienen. Het onderhoud van de waterontharder (bijvullen van het zout, desinfecteren,…) moet je er natuurlijk wel bijnemen.

 

Overweegt u om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Zo kan u makkelijk en snel merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken. U ontvangt maximaal 4 verschillende offertes. Klik hier voor meer informatie.

 

regeneratie waterontharder

 

Offertes voor een waterontharder ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen