Waterontharder-expert.be Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Zout waterontharder

Heb je een waterontharder in huis? Voor een goede werking van dat toestel is het belangrijk om de harsfilters te reinigen. Dat doe je met onthardingszout, ook wel regeneratiezout genoemd. Hoeveel kost dat zout voor je waterontharder? Welke soorten regeneratiezout bestaan er? En welk zout voor je waterverzachter koop je nu het best? Je leest er meer over in dit artikel.

Ga snel naar: prijs onthardingszoutsoorten zoutwelk zout kiezen?webshop

 

Waarom zout bij een waterontharder?

Een waterontharder werkt met harsfilters die de kalk uit het water halen. Om de ontstane kalk aan die harsfilters te reinigen, is onthardingszout nodig. Op zoek naar zout voor je waterverzachter? Neem dan zeker een kijkje in de webshop!

 

Prijs onthardingszout

De prijs voor onthardingszout voor je waterverzachter schommelt rond de 25 euro voor een zak van 25 kg. Je gaat best voor zouttabletten op basis van ingedampt zout van bekende merken als Axal en Soft-sel. Die vind je terug in onze webshop.

Je kan ook regeneratiezout kopen bij de installateur als hij langskomt voor een onderhoud. Dat komt wellicht iets duurder uit, maar zo hoef je het regeneratiezout zelf niet in het toestel te plaatsen. Op zoek naar een installateur actief in je buurt? Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offerteservice.

 

voorbeeld zout waterverzachter

 

Soorten regeneratiezout

Er bestaan 3 verschillende samenstellingen van zout voor je waterontharder. Een kort overzicht!

 1. Ingedampt zout

  Ingedampt zout is de meest zuivere en effectieve soort regeneratiezout. Het gewonnen zout wordt ingedampt en bevat tussen de 99,6% en 99,99% natriumchloride. Het wordt onder vacuüm tot tabletten geperst. Het voordeel is dat deze tabletten hard blijven en hun vorm behouden. Zo blijft het water in de ontharder vrij circuleren en ontstaat er geen zoutpap. Bij andere vormen van regeneratiezout kan dat wel gebeuren.

  → Gewonnen uit ondergrondse mijnen en verkrijgbaar in tabletten

 2. Zeezout

  Zeezout bevat 85% natriumchloride, maar zit qua onzuiverheden tussen ingedampt zout en rotszout in. Het vervuilt dus minder dan rotszout, maar meer dan ingedampt zout.

  → Gewonnen door zeewater te verdampen in de zon en verkrijgbaar in kristallen of korrels

 3. Rotszout

  Rotszout is een natuurlijk mineraal. De korrels zijn vrij onbewerkt en bevatten 99% natriumchloride. Rotszoutkorrels zijn effectief, maar ze bevatten meer onzuiverheden. Het gevolg is dat je bij dit type zout je waterontharder vaker moet reinigen.

  → Gewonnen uit de bodem en verkrijgbaar in korrels

 4. TIP: wil je zout voor je waterontharder kopen? Je krijgt een goed zicht op de verschillende mogelijkheden in de webshop.

 

 

Welk zout kiezen voor je waterontharder?

Je koopt best enkel regeneratiezout op maat van je type waterontharder (handmatig, halfautomatisch of automatisch). In de gebruiksaanwijzing van je toestel vind je daar wellicht meer info over. Wil je een zoutpap in je waterontharder vermijden? Dan is ingedampt zout in tabletvorm de beste keuze. Bekijk zeker het uitgebreide aanbod in de webshop.

 

Druk de kosten met een digitale waterverzachter

Oude waterontharders werken met een tijdschakelaar die op vaste tijdstippen regenereert. Dus ook als je geen water verbruikt hebt. Dat is zowel nadelig voor je portemonnee als voor het milieu. Wil je de kosten voor water en regeneratiezout drukken? Kies dan voor een digitale waterverzachter. Die regenereert enkel volgens de verbruikte hoeveelheid water. Vergelijk gratis en vrijblijvend voorstellen van installateurs via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een waterontharder ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen